2017-04-23 11:30:17• hírek • refszatmar.eu

Újszövetség dióhéjban a negyedik munkatársképzőn

Nagyobbrészt az Újszövetségről tanulhattak a lelkipásztorok, presbiterek, diakónusok a legutóbbi munkatársképzésen, mely immáron a negyedik ilyen alkalom volt. Most sem lankadt a kedv, hisz több mint százan jelen voltak az alkalmon, a Láncos templom Kálvin János Református Imaházában.

Mindenekelőtt Kaszaniczki Csongor, a Láncos templom beosztott lelkésze, a napi Ige alapján (ApCsel 2, 26-36) prédikált, lelki tükröt állítva a gyülekezet elé. Mindannyian kegyelemre szorultak vagyunk, de van kegyelem. – szólt az örömhír.

Dr. Fodor Ferenc, sárospataki főiskolai docens segített abban, hogy a megjelentek igen rövid idő alatt tekintsék át az Újszövetséget. Mindenekelőtt leszögezte, hogy az Ó- és Újszövetség között idői és nem minőségi különbségtételt kell tennünk, aztán szólt a történeti (evangéliumok és Apostolok Cselekedetei), tanítói (levelek) és prófétai könyvekről (Jelenések Könyve). Mind a 27 újszövetségi könyvet érintette az előadó, nem részletekbe menően, de kedvet hozva annak olvasásához.

A gyülekezeti misszióról Pásztor Gyula sárospataki, akadémiai lelkipásztor beszélt, majd az énektanulásban Genda Árpád Szabolcs, pettyéni lelkipásztor vezetett.

A szervezők, Illés Jenő EMPSZ elnök, Dr. Szélyes Ferenc Deodát és Tar Csaba KREPSZ missziói tagok a további munkatársképző alkalmakra is szeretettel várnak mindenkit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: